Bouwkundige Keuring

Met onze bouwkundige keuring ontvangt u een gedetailleerd rapport waarin eventuele gebreken en achterstallig onderhoud helder worden beschreven. Dit rapport helpt u onaangename verrassingen te voorkomen en biedt inzicht in de kosten die u nu of in de toekomst kunt verwachten. Het rapport geeft waardevolle informatie over de staat van de woning en bevat schattingen van de onderhouds- en verbeterkosten op zowel de korte termijn (binnen 1 jaar) als de lange termijn (5 jaar en meer). Bovendien wordt ons rapport erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en alle geldverstrekkers.

Onze rapportage is veel uitgebreider dan een gemiddeld keuringsrapport!

Hoe verloopt de keuring?

De inspecteur onderzoekt de woning van het dak tot de kruipruimte (indien toegankelijk) en documenteert alle zichtbare gebreken en/of meetbare tekortkomingen. Hierbij maakt hij gebruik van verschillende tools zoals een vochtmeter, spanningsmeter en hygrometer.

Als opdrachtgever heeft u de mogelijkheid om tijdens de keuring mee te lopen. De inspecteur kan ter plaatse uitleg geven over enkele gebreken die hij aantreft.

De inspectie duurt doorgaans tussen de 1,5 en 2 uur.

 

Indien de inspecteur van mening is dat er voor nader onderzoek een specialist nodig is, zal dit in het rapport worden vermeld. Extra onderzoek kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn bij zwam, boktor of ernstige constructieve scheurvorming.

Heeft u spoed? Neem dan contact met ons op om een versnelde afspraak te maken.

Kies voor zekerheid en inzicht met onze bouwkundige keuring!

MEELOOPKEURING

De meeloop keuring duurt ongeveer 1,5 uur. We spreken 10 min. voor aanvang van de afspraak af bij de woning, en praten ook nog na. De totale tijd ligt aan hoe groot de woning is en aan de hoeveelheid vragen die gesteld worden.

Het is in ieder geval raadzaam om bij de verkopend makelaar aan te geven dat er bij de bezichtiging een meeloopkeuring plaats gaat vinden. Dan wordt er voldoende tijd gepland voor de bezichtiging van de binnenzijde.

Wat wordt Gecontroleerd tijdens de Keuring?

Tijdens de bouwtechnische keuring worden verschillende elementen beoordeeld, waaronder:

– Constructie: Fundering, muren en dak.

– Installaties: Elektrische, verwarmings- en sanitaire systemen.

– Isolatie: Kwaliteit van de isolatie en energie-efficiëntie.

– Onderhoud: Algemeen onderhoudsniveau en benodigde herstelwerkzaamheden.

Wat kun je verwachten als je kiest voor een keuring?

  • In onderling overleg plannen we een moment voor de bezichtiging met de verkoopmakelaar of de verkoper van de woning
  • We hebben alvast contact over eventuele vragen en wensen
  • Als voorbereiding worden relevante stukken opgevraagd en doorgenomen. Roept dit vragen op dan zal er al uitzoekwerk gedaan worden voor de bezichtiging
  • 10 Minuten voor de bezichtiging spreken we af bij de woning. Zo kunnen we nog een en ander doorspreken en de woning alvast goed bekijken van buiten.
  • Tijdens de bezichtiging zal ik wijzen op zichtbare gebreken en aandachtspunten. Ook zal ik de makelaar en/of verkoper vragen stellen over relevante zaken.
  • Daarnaast zal ik kijken naar de aangegeven wensen voor woningverbetering of verbouwing en de haalbaarheid hiervan.
  • Mochten er nog meer vragen zijn gedurende de rondgang dan is er voldoende gelegenheid om deze te stellen.
  • Daarna zullen we nog napraten over de bezichtiging.
  • Bij een bouwkundige keuring zal de bouwkundige staat van de woning verwerkt worden in een rapportage.

Kan Appelman bouwkeuringen ook meedenken over verbouwingen?

Advies over eventuele verbouwingen of verbeteringen maakt geen onderdeel uit van de keuring. Wilt u een plan van aanpak over de gewenste verbouwing dan kan dit tegen een meerprijs.

De rapportage van de bouwkundige keuring zal zich beperken tot de bouwkundige staat van de woning en niet ingaan op de mogelijkheden voor verbouwing.

Wat is het verschil tussen een meeloopkeuring en een bouwtechnische keuring?

Een bouwtechnische keuring en een Meeloop keuring hebben veel overeenkomsten. Beiden zijn geschikt om een beeld te krijgen van de bouwkundige staat van de woning en zijn geschikt voor het stellen van overige (technische) vragen. Er zijn echter ook een paar verschillen:

Een Bouwtechnische keuring wordt uitgevoerd nadat de koop (mondeling) is gesloten. Deze is bedoeld om bouwkundige gebreken vast te leggen.

Een Meeloop keuring vindt plaats voor de koop en is bedoeld om wel of geen bod uit te brengen op de woning en/of de hoogte van het bod te onderbouwen. De meeloop keuring is daarom ook heel interessant voor de wat jongere woningen.

Een bouwtechnische keuring resulteert in een schriftelijke rapportage.

Een meeloop keuring is een mondelinge toelichting tijdens een bezichtiging.

 

De inspectie kan over het algemeen op korte termijn worden ingepland. Na de inspectie ontvangt u het rapport in principe binnen 5 werkdagen per e-mail.